Sluiten

Contact

Utrechtseweg 129
3818 ED Amersfoort
Sluiten
Dagvoorzitter Regionale Klimaat top dec 2018

Dagvoorzitter Regionale Klimaat top dec 2018

In december 2018 was ik dagvoorzitter tijdens de regionale klimaattop Vallei en Veluwe.  Exact een jaar na de ondertekening van het Regionaal Manifest Ruimtelijke Adaptatie in de Vallei en Veluwe zijn alle bestuurders bij elkaar gekomen om terug te kijken op 2018. Wat is er aan werk verzet? Hoe staan we ervoor? En om vooruit te kijken, hoe gaan we nu echt die broodnodige stappen nemen in de klimaatadaptatie? Het decor was levendig dit jaar met de vele weer extremen zoals de enorme wateroverlast in januari, in mei en de extreem lange periode van droogte en de hittestress in de zomer.

Een mooie toevoeging was de aanwezigheid van de getalenteerde dichter Willem Gunneman die op creatieve wijze reflecteerde op de klimaattop. Graag deel ik zijn gedichten:

Bekijk hier de gedichten en limericks

1

Dagvoorzitter

1

Communicatieadviseur

1

Perswoordvoering

ABN Ambro

Werkzaamheden

Ik mocht deze ochtend aan elkaar 'praten' voor bestuurders en ambtenaren uit de regio (ca. 150 personen).
De Veluvine zaal in de gemeente Nunspeet zat vol met maar liefst 150 bestuurders en ambtenaren én nieuwe partners waren aanwezig, zoals de GGD, Vitens, Rijkswaterstaat en de veiligheidsregio’s zoals de VRU. Klimaatadaptatie leeft, en Vallei en Veluwe gaat niet wachten op de mondiale plannen.